05. Dålig reklam

Ica v 7

2010-02-17 11:26 #0 av: Hoppfull

Har ni sett den? Med tjejen som kör truck?

Jag blir lite lätt förbannad (som vanligt) över att man förstärker stereotypen om att kvinnor inte kan sådant och dessutom hur hon slår händerna för ansiktet och skriker istället för att agera... suck säger jag vilken besvikelse Rynkar på näsan

Anmäl
2010-02-17 20:23 #1 av: johan

De manliga karaktärerna är väl precis lika stereotypa isf. Män i reklam är antingen Henke Larsson-hunks eller nördiga loosers à la Teliapappan.

Anmäl
2010-02-18 10:45 #2 av: Staffan

#0

Jag har missat den, du har en inte länk så att man kan kika på den?

// Staffan

Anmäl
2010-02-18 11:24 #3 av: Hoppfull

#1 Ja i viss mån, fast de har ju gjort Ulf korkad och den andra killen gay så jag vet inte riktigt om de visar upp stereotyperna... däremot chefen, Stig heter han väl, är ju en väldigt stereotyp äldre man.

Men i övrigt håller jag med dig om att även män framställs stereotypt. Det som gör mig förbannad när det gäller kvinnor är främst att de ofta görs passiva på olika sätt. De är mest med för att smycka ut reklamen, som om det enda kvinnor är till för ät att just se bra ut. Män får trots allt oftas vara aktiva i reklamfilmer och man filmar oftast hela kroppar, inte bara ben, rumpor, byst eller läppar.

#0 Nej jag hittar den inte...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.