13. Allmänt om reklam & media

Aftonbladet säljer polisförhör

2010-03-26 23:50 #0 av: Staffan

Aftonbladet fortsätter med sitt fina arbete och har nu lagt upp en möjlighet att för 3 kronor köpa hela det 46-sidiga förhöret med den misstänkte mördaren i ett av Sveriges just nu mest uppmärksammade rättsfall.

Jan Helin, chefredaktör på Aftonbladet säger:

- Det finns givetvis en etisk problematik när det gäller material från förundersökningar. Det gäller frågan om källskydd, obehagliga bilder och så vidare. Men i detta fall, med ett förhör, ser jag inga problem.

- Vi prövar oss fram just nu, och det är jäkligt intresssant.

De drar sig inte för någonting verkar det som och man bävar för vad de kommer att sälja härnäst.

// Staffan

Anmäl
2010-03-28 15:35 #1 av: Oskar

Personligen är jag anti mot kvällstidningar. Ibland undrar jag om det inte skulle vara förbjudet att skriva om ett brott förens rättegången var klar. Vem är det egentligen som vinner på att tidningarna gottar sig åt brott innan rättgången är avklarad? Bättre att tidningarna då när alla fakta finns på plats skriver om det. Så slipper man alla dessa spekulationer och uthängande av misstänkta, spekulationer som bygger på kvällstidningsjournalisters sökande efter smaskigheter.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.