02. Annorlunda reklam

Patientjournaler

2010-03-25 12:27 #0 av: Staffan

Boken "Någon sorts frid" av Camilla Grebe och Åsa Träff ges ut av förlaget Månpocket. Nu i mars lanseras pocketversionen på ett annorlunda och uppseendeväckande sätt:

- Vi valde att utgå från bokens karaktärer och skapa en mapp med utredningsmaterial, komplett med ett självmordsbrev som placerats ut på allmänna platser i Stockholm för att väcka uppmärksamhet, säger Clas Vingård, projektledare på Hummingbirds

Patientjournalen innehåller ett självmordsbrev, brottsplatsfoto och polisanteckningar, samt ett rabatterbjudande på boken hos Adlibris.

Jag kan tänka mig att många har reagerat ganska starkt på kampanjen och säkert också hört av sig till polisen...

// Staffan

Anmäl
2010-03-25 15:32 #1 av: mariatingsund

ja, om vi hade en sajt här som heter upprördakänslor.ifokus, då hade det passat där. Liksom så mycket annat.

Ha en fin dag med glädje o skratt, hälsn. Maria från Glas DeCo

Anmäl
2010-03-28 15:38 #2 av: Oskar

Har inte sett utformningen på den där mappen...men om det inte klart framgår att det är ett reklamjippo ja då är det ju ganska osmakligt.

Men måste också säga att det är ett ganska smart sätt att göra reklam. Försöka koppla böcker till den verkliga världen. Men kanske att det borde göras på ett mer smakfullt sätt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.